Известие

Collapse
No announcement yet.

Почвам "ЛЕКО" да се отчаивам!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

хмм.... ще те излъжа ако ти дам стойности просто несам ги помнил,в отчитането на температурните датчици единственото дет каза че не е редно майстора беше че на таблото на колaта сочеше 90 градуса на водата,а на лаптопа показваше 108.Иначе тоя за въздуха беше в норми
    Last edited by wanko; d.m.y г., 09:08.
    GTV 2000 TS 16V 150Hp 96г.

Comment

Колега и при мойто ГТВ ги има тия симптоми. Ето я най-вероятната злокобна комбинация ПУСНАТ КЛИМАТИК + ЗАПУШЕН ОТДУШНИК който товари помпата и я кара да вие + възможно НЕПРАВИЛНО ЗАЦЕПВАНЕ + при мен големи 18' колела = Точно описания от теб ефект.

Пробвай да видиш дали ти прави тия неща на изключен климатик. /при мен тогава е най-осезаемо/
      Виж дали като слезеш от колата и отвориш капачката на резервоара излизат изпарения под налягане /ако да ще установиш, че в миг виенето отзад спира/
      Специално за моята Бобо се съмнява, че не е правилно зацепена и тази несправедливост ще бъде скоро отстранена.

Но общо взето симптомите са същите, а и 2.0TS по принцип не обича много ниските обороти. Но поне тия динамични несгоди са те амбицирали да си рециклираш половината кола
      Алфа е диагноза
      Аlfa 147 JTDm
      Alfa GTV Extreme
      Alfa 159 SW 1.9 JTDm

Comment

не че звучи много вероятно но като изчерпиш всичко под предият капак като варианти за проблема виж да не би да си караш още с оригиналния катализатор или гърнета

Comment

без пуснат климатик ми го прави,и наистина като отвиа капачката за гориво съсъка доста, гумите са ми 16-ки.А за гърнета по рано писах че съм без катализатор а и откачвах гарнетата
          Last edited by wanko; d.m.y г., 22:33.

Comment

Това с вакуума в резервоара и при мен го има, но нямам представа как може да се оправи.
            Е, освен да караме с разхлабена капачка - помага, но не мисля, че е за препоръчване.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Колега аз имам 156 и имах този проблем. И го оправих със смяната на един бушон. Така, че виж ел инсталация, бушони и такива нешта. УСПЕХ!!!

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                Това с вакуума в резервоара и при мен го има, но нямам представа как може да се оправи.
                Е, освен да караме с разхлабена капачка - помага, но не мисля, че е за препоръчване.
                Драги ми колеги, вакума на резервоара се получава когато карате на резерва, стига сте се чудили какво и е на колата - проблема идва от Вашият джоб.

Comment

Нищо подобно, откакто я имам тази кола, стрелката на бензиномера никога не е падала под 1/4, лампата за резервата дори не знам в какъв цвят свети.
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6
                  Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

това не е от каране на резерва моето ГТВ като съм карал на резерва и с пълен резорвоар никога не го прави а 146 винаги като отворя капачката и има вакум.
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Ми поне при мен е така като съм карал на резерва. Иначе не го прави. В крайна сметка какво е значението дали съска или не, голяма работа.

Comment

Първоначално публикувано от Magiosnika Покажи съобщение
                        Ми поне при мен е така като съм карал на резерва. Иначе не го прави. В крайна сметка какво е значението дали съска или не, голяма работа.
                        В неговия и моя случай има значение, защото налягането в резервоара става твърде голямо и започва да се чува въпросното бръмчене на помпата отзад. Точно тогава колата не върви като хората. Моята капачка поради тази причина беше разпробита, но така мирише на бензин когато караш с отворени прозорци. Смених я със затворена миризмата изчезна, но се появи бръмченето свързано с невървене. Сега си върнах старата пробита капачка и си дишам бензин. Това естествено не може да е решение на проблема, който е всъщност запушен отдушник на резервоара, но се сменял тегаво и не може да се отпуши. Бобо ми каза че е пробвал веднъж с компресор и видял голям зор след което целия гараж станал в активен въглен.
                        Дали е само от това не знам, но и това оказва влияние за невървенето, а в комбинация с други дребни проблеми се получава ефекта на трудното потегляне.
                        Алфа е диагноза
                        Аlfa 147 JTDm
                        Alfa GTV Extreme
                        Alfa 159 SW 1.9 JTDm

Comment

и при мен е същия филм, като развъртя капачката моторчето спира.. иначе ми пада акумулатора за една нощ. слушай винаги преди даслезнеш от колата, че да не буташ после
                          Alfa Romeo Spider 2.0 TS 16V 150 CV
                          Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 150 CV
                          Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

хммм след зацепване с инструменти наново положението е същото

Comment

Първоначално публикувано от wanko Покажи съобщение
                              хммм след зацепване с инструменти наново положението е същото
                              Ако имаш приятел с работещ нормално 2.0TS направи едно кръгче с неговия дебитомер.Няма да навреди на никой.
                              sigpic
                              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

а защо просто не се отбиеш до сервиза да ти решим проблема

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                                Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Working...
                                X